1. Anasayfa
  2. Yemek Tarifleri

Kahvenin Yanında Ne Gider


0

Kahvenin Yanında Ne Gider ?

Kahve biliyorsunuz ki eskiden beri hayatımızda hem sıcak olan soğuk olarak tüketilen en lezzetli içeceklerden birisidir. Kahve olarak ise günümüzde ilk sıralarda Türk kahvesi yer alıyor ve evimize gelen misafirlerimizi ağırlarken veya özel günler de olsun lokumların yanına ilk vereceğimiz kahve Türk kahvesi oluyor genelde. Türk kahvesi aynı zaman da isteğe bağlı olarak sade , orta ya da şekerli olarak yapılmaktadır. Osmanlı zamanlarında bakır cezvelerde yapılırdı fakat günümüz teknolojisi çok geliştiğinden dolayı artık yapımı çok modern oldu. Peki kahve yaptığımız zaman bunun yanına neler tercih edebiliriz. Biz bu konu hakkında araştırmalar yaptık ve bulduğumuz yiyecekleri sizlerle paylaştık.

Kahvenin Yanında Ne Gider

KURABİYE

Kahve yapıldığı zaman akla gelen ilk yiyeceklerden birisi de kurabiye olmaktadır. Yapacağınız kurabiyeyi meyve parçacıklı , fındıklı ya da kakaolu olarak yaparak içeceğinizle beraber damaklarınızı şenlendirin.

ISLAK KEK

Yemekten sonra tatlı olarak çayın yanında da en çok yapılan tatlılardan birisi de ıslak kek oluyor. Özellikle ıslak kek en çok kahve ile beraber çok güzel gitmektedir. Islak kekin aynı zaman da yapımı da çok basit olduğundan dolayı bence kahvenizin yanına tercih edebilirsiniz.

ÇİKOLATA

Kahve olunca yanında mutlaka olmazsa olmazı arasında çikolata yer alır. Tabi çikolata tercih edeceğiniz zaman isteğe bağlı olarak bitter veya sütlü olarak seçim yapabilirsiniz.

Kahvenin Yanında Ne İyi Gider

LOKUM

Lokum osmanlı zamanından beri günümüze kadar gelen ve aynı şekilde Türk kahvesi ile bütünleşen en değerli yiyeceklerimizden birisidir. Bu yüzden Türk kahvesinin yanına ilk tercih olarak lokumu seçmelisiniz.

YAŞ PASTA

Yaş pasta çok fazla kahvenin yanında tercih edilmese de yine tercih edenler oluyor. Özellikle yaş pasta seçeceğiniz zaman kahveniz filtre kahve ise o zaman emin olun çok güzel olacaktır

İlginizi Çekebilir