Dönerin Yanında Ne Gider ?
  1. Anasayfa
  2. Yemek Tarifleri

Dönerin Yanında Ne Gider ?

0

Dönerin yanında ne gider ? merak ediyorsanız o zaman doğru yerdesiniz. Dönerin Türk mutfağında yeri çok farklıdır . Büyük küçük herkesin sevdiği özellikle dışarıya çıkınca çok sık tercih edilen yemekler arasında . İster dürüm ister porsiyon olarak severek tüketilmektedir . Dışarıda yemeyi tercih etmeyenler için üstelik evde hazırlamak da mümkün .

Porsiyon olarak hazırladığınız dürümün yanında şüphesiz en iyi gidecek olan pirinç pilavı patates kızartmasıdır . Yanına lezzetli bir de salata çok iyi gidecek , alternatif bir lezzet sunacaktır .

Döneri porsiyon olarak tüketmek istemeyen hemen lavaşa sarıp tüketmek isteyenler için ise , lavaşın içine doğranmış soğan , salatalık turşusu , domates iyi birer seçim olacaktır .

Tarhana Çorbası

Dışarıda yiyeceğiniz döner siparişinizden önce tercih edilen çorbalar arasında en çok tercih edilenlerden birisi de tarhana çorbasıdır . Hem lezzeti hem de yemek başlangıcında tüketilen çorbalar arasında ilk sırada yer alır . Siz de evde yaptığınız dönerden önce tarhana çorba servis edebilirsiniz .

Ayran

Ayran bir çok yemeğin yanına iyi gider de dönerin yanına bambaşka güzel olur . Çok tercih edilen döner pilav menüsü yanına en çok ayran yakışır en çok da o tercih edilir .

Tatlı

Döneri yedikten sonra sıra tatlıya gelince genelde tatlı seçiminde sütlü tatlılara doğru kayılır . Hafif sütlü tatlılardan kazandibi, sütlaç , muhallebi en çok tercih edilen tatlı seçeneklerindendir. Biliyorsunuz ki her yemeğin sonunda tatlı yenir ve bu yüzden dönerden sonra güzel tatlı yapıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Adım Erman ve 23 yaşındayım. Açıktan hem üniversite okuyorum hem de boş zamanlarım da makale yazıyorum. Kitap okumayı aşırı çok severim ve arkadaşlarımla bir şeyler yapmaya bayılırım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir