Türlünün Yanına Ne Gider
  1. Anasayfa
  2. Yemek Tarifleri

Türlünün Yanına Ne Gider

0

Türlünün Yanına Ne Gider ?

Günümüzde sık sık yapılan ve en çok beğenilen yemekler arasında türlü yer almaktadır. Türlü yemeği de biliyorsunuz ki taze fasulye , patates , patlıcan , biber , domates ve patlıcan gibi sebzelerin bir araya gelerek yapılan yemek türlerinden birisidir. Aynı zaman da Türk mutfağında da vazgeçilmez lezzetler arasında yer alır. Peki , Türlünün yanında ne gider ? bu soruyu Türlü yemeği yapan kadınlarımız tarafından çok merak edilmektedir. Ana yemeği olarak yapılan türlü yemeğinin yanına aslında bakarsanız yapılabilecek en ideal yemek pirinç pilavıdır. O zaman pirinç pilavından hariç başka ne gibi yemekler yapabiliriz isterseniz onlara bakalım.

Türlünün Yanına Ne Gider

ÇORBA

Türlü yemeği bir ana yemek olduğundan dolayı yanına mutlaka başlangıç olarak çorba yapmamız daha doğru olacaktır. Bu yüzden çorba olarak ise türlünün yanına mercimek çorbası daha iyi gidecektir.

PİLAV

Türlü dendiği zaman genel olarak akla gelen ilk yemeklerden birisi de pirinç pilavı oluyor. Fakat pirinç pilavını yapmak istemiyorsanız bunun yerine bulgur pilavını tercih edebilirsiniz tabi.

MERCİMEK SALATASI

Haşlamış olduğunuz yeşil mercimekle harika salata yapmaya ne dersiniz ? Aynı zaman da bu salatanızın içerisine taze nane , çeşitli baharatlar ve limon ekleyerek ortaya harika salata türü çıkartabilirsiniz.

KABAK VE MISIRLI SALATA

Hem kabak hem de mısırlı olarak yapacağınız salata türü yapmış olduğunuz Türlü yemeğinin yanına çok güzel gidecektir. Özellikle salatanıza ekleyeceğiniz zeytinyağı ile daha güzel hale getirebilirsiniz.

Türlünün Yanına Ne yapsam

PATATES PÜRESİ

Ana yemek yapıldığı zaman patates püresi yanına çok yakışmaktadır. Sizler de Türlünün yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız bence patates püresi en iyi seçim olacaktır.

BROKOLİ YA DA KARNABAHAR SALATASI

İster brokoli isterseniz de karnabahardan oluşan salata yapabilirsiniz. Özellikle bu salatalara limon ile zeytinyağı ilave ederek ortaya nefis salata çıkartabilirsiniz. Bunu yapmak için ise brokolimizi veya karnabaharımızı haşlamamız gerekiyor.

CACIK , YOĞURT YA DA AYRAN

Türlünün yanına eğer pirinç pilavı tercih ettiyseniz o zaman bunları tamamlamak için yanına cacık , yoğurt veya ayran bunlardan birisini tercih ederek menünüzü tamamlayabilirsiniz.

HAVUÇ KIZARTMASI

Havuç kızartması günümüzde çok sık tercih edilen aperatif lezzetlerden birisidir. Özellikle yoğurtlu sarımsakla beraber güzel salata olduğundan dolayı Türlü yemeğinin yanına da bence çok yakışır.

Adım Erman ve 23 yaşındayım. Açıktan hem üniversite okuyorum hem de boş zamanlarım da makale yazıyorum. Kitap okumayı aşırı çok severim ve arkadaşlarımla bir şeyler yapmaya bayılırım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir