Enginar Yanında Ne Gider
  1. Anasayfa
  2. Yemek Tarifleri

Enginar Yanında Ne Gider

0

Enginar Yanında Ne Yapsam ?

Enginar yemeği genel olarak günümüzde pek fazla tercih edilmez ama aslında hem vitamin hem de mineral bakımından çok zengin olduğundan dolayı sağlığımız için son derece önemli sebzelerden birisidir. Enginarın faydaları arasında en dikkat çekeni karaciğeri temizlemesidir ve aynı zaman da demir bakımından da zengin olduğundan dolayı kansızlığa çok iyi gelir , idrar söktürür. İşte bu kadar çok yararı olduğundan dolayı herkesin tüketmesi gereken sebze yemeklerinden birisidir. Peki , akşam yemeği için enginar yemeği yaptıysak yanına başka ne gibi yemekler tercih edebiliriz isterseniz onlara göz atalım.

Enginar Yanında Ne Gider

Pirinç Pilavı 

Enginar yemeği ile beraber uyumlu olacak yemekler arasında pirinç pilavı yer alıyor. Yapacağınız pirinç pilavını ise sade yapmak yerine garnitürlü ya da şehriyeli olarak yaparsanız daha lezzetli tatlar ortaya koymuş olursunuz.

Bulgur Pilavı

Bol domatesli yapabileceğiniz bulgur pilavı enginar yemeği ile çok güzel gidecektir. Eğer pirinç pilavı yapmak istemiyorsanız buna alternatif çözüm olarak bulgur pilavını seçebilirsiniz.

Salata

Enginar yemeği ile pilav yaptıysanız ve bu menüyü tamamlamak için mutlaka salata çeşitlerinden birisini yapmanız gerekiyor. Salata çeşidi olarak mevsim salatasını tercih edebilirsiniz.

Ayran

Enginar yemeği ile pirinç pilavı yaparsanız içecek olarak da milli içeceğimiz olan Ayranı seçebilirsiniz. Aynı zaman da ayranınıza eğer soda ilave ederseniz hem daha köpüklü hem de daha lezzetli olur.

Et Yemeği

En son olarak hanımlar enginar yemeğinin yanına gidebilecek lezzetler arasında tabiki de et yemeği geliyor. Enginar genel olarak hem ara sıcak hem de ara öğündür ve bu yüzden et yemeği iyi seçim olur.

Adım yeşim ve 32 yaşında evliyim 1 çocuk annesiyim. Evde boş kaldığım zamanlarda ek gelir olsun diye bilgituneli.com sitesine makale yazıyorum. Gezmeyi çok severim ve en korktuğum hayvan ise yılandır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir