Hasanpaşa Köftesi Yanına Ne Gider
  1. Anasayfa
  2. Yemek Tarifleri

Hasanpaşa Köftesi Yanına Ne Gider

0

Hasanpaşa Köftesi Yanına Ne Gider ?

Hasanpaşa köftesi günümüzde sık yapılan ana yemeklerden birisidir ve hem köfte hem de patates püresinin bulaşması sonucunda ortaya çıkan lezzetlerden birisidir. Köfte ile patates püresi biliyorsunuz birbirine çok yakışır ve bir de kaşar peyniri ilave ederseniz o zaman ortaya harika lezzet çıkarmış olursunuz. Akşama özel misafirleriniz gelecekse ve hasanpaşa köftesini tercih ettiyseniz yanına da aşağıda bulunan yemeklerden birisini tercih edebilirsiniz. Özellikle sizlerle paylaştığımız yemeklerin hepsi de yapımı çok kolaydır. İşte hasanpaşa köftesi yanına gidecekler ;

Hasanpaşa Köftesi Yanına Ne Gider

PİLAV

Hasanpaşa köftesi pürelidir ve yanına gidebilecek en güzel yemeklerden birisi de pirinç pilavıdır. Tabi isteyenler pirinç pilavı yerine bulgur pilavını da tercih edebilir. Pirinç pilavı yapacaksanız sade yapma yerine mısır taneli yapabilirsiniz.

CACIK

Hem yoğurt hem de salatalığın birleşmesi sonucunda ortaya çıkan cacık yapmış olduğunuz hasanpaşa köftenin yanına çok yakışacaktır. Özellikle yaz ayında yapacaksanız o zaman cacığınızı buz gibi yaparsanız daha iyi olur.

Hasanpaşa Köftesi Yanına Ne yapsam

HAVUÇ KIZARTMASI

İlk olarak havuçlarınızı rendeleyin ve daha sonra ocakta hafif bir şekilde kızartıp daha sonra bir tabağa alarak üzerine de sarımsaklı yoğurt yapıp üstüne ekleyin. En son olarak da ceviz taneleri atarak ortaya harika havuç kızartması çıkartıp , hasanpaşa köftesinin yanına da tercih edebilirsiniz.

MERCİMEK ÇORBASI

Hasanpaşa köftesi bir ana yemek olduğundan dolayı yanına da mutlaka başlangıç çorbası olarak mercimek çorbası yaparsanız daha iyi olur. Sıcak bir mercimek çorbası bu yemeğin yanına bence çok yakışır.

SALATA

İster marul salatası isterseniz de domates salatasını yapmış olduğunuz güzel yemeğin yanına yaparak sofranızı renklendirebilirsiniz.

TAZE BÖRÜLCE SALATASI

Hasanpaşa köftesi hem tadı hem de görüntüsü olarak ağır yemeklerden birisidir. Bu yüzden yanına gidebilecek salata ile bu durumu dengeleyebilirsiniz. Salata olarak ise taze börülce salatası yapmış olduğunuz yemeğin yanına çok iyi gidecektir.

Merhaba benim adım derya. Yaşım 19 ve üniversite 1 okumaktayım. Makale yazmayı çok sevdiğimden dolayı bilgituneli.com sitesine makale yazmaktayım. Arkadaşlarımla beraber sinemaya gitmeyi çok seviyorum ve en korktuğum hayvan köpektir.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir