Kek Kaç Dakikada Pişer ?
  1. Anasayfa
  2. Güncel Bilgiler

Kek Kaç Dakikada Pişer ?

0

Kekin pişme süresi tamamen sizin evde kullanmış olduğunuz fırın ve aynı zaman da fırını önceden açıp açmadığınızla alakalı bir durumdur. Ama diyelim fırınınız kaliteli ve fırını öncesinde çalıştırdıysanız zaman kekin pişme süresi 45 dakika olmaktadır.

Kek Kaç Dakikada Pişer

Kek Kaç Dakikada Pişer?

Kek yapmak aslında bakarsanız basittir fakat bazı püf noktalara eğer dikkat ederseniz o zaman yapacağınız kek çok lezzetli ve enfes olacağından emin olabilirsiniz.

Kek yapacağınız zaman cam veya demir olan kek kalıplarını değil de silikonlu kek kalıplarını tercih etmeniz daha iyidir. Bu şekilde yaparsanız kekin şeklini koruyabilirsiniz.

Kullanacağınız malzemeler de kek yapımı için çok önemlidir. Malzemelerinizin her zaman oda sıcaklığın da olması gerek. Un kullanacağınız zaman da eleyerek eklemeniz çok önemlidir. Bu şekilde yaparsanız herhangi bir şekilde topaklanma meydana gelmez.

Hem yumurta hem şekeri hem de unu içerisin de kattığınız vakit uzun bir süre çırpmaya özen gösterin. Karışım içerisin de şeker mutlaka iyicene erimesi gerek ve sıvı hale gelmelidir. Sonrasında kabartma tozunu da karıştırıp az bir şey daha çırpıp bitirebilirsiniz.

Keki fırına atmadan önce 180 derece olarak fırınınızı ısıtın. Çünkü önceden ısıtılan fırına keki atarsanız hem tam anlamıyla sağlıklı bir şekilde pişer hem de pişme süresini bu şekilde azaltmış olursunuz.

Yukarıda vermiş olduğumuz yöntemleri uygularsanız kekiniz hem çok lezzetli olur hem de çok kısa süre içerisin de kekinizi pişirirsiniz. Hepinize şimdiden Afiyet Olsun…

Adım yeşim ve 32 yaşında evliyim 1 çocuk annesiyim. Evde boş kaldığım zamanlarda ek gelir olsun diye bilgituneli.com sitesine makale yazıyorum. Gezmeyi çok severim ve en korktuğum hayvan ise yılandır.

Yazarın Profili