Pirinç Sıcak Suyla mı Islatılır ?
  1. Anasayfa
  2. Güncel Bilgiler

Pirinç Sıcak Suyla mı Islatılır ?

0

Genel olarak sulu yemek yapıldığı zaman yanına yapılan ana yemeklerin başında pirinç pilavı gelmektedir. Fakat pirinç pilavı yapacağınız zaman da bazı noktalara dikkat etmeniz son derece önemlidir. Normal de pilav yapmak aynı makarna yapmak kadar farklıdır. Burada en önemli nokta hem lezzetini hem de kıvamını tutturmaktadır.

Pirinç Sıcak Suyla mı Islatılır

Pirinç Sıcak Suyla Mı Islatılır?

Pirinç pilavı yapacağınız zaman ilk olarak yapmanız gereken işlem pirinçleri suda bekletiniz. Bu işlemi dilerseniz birkaç kere uygulayabilirsiniz. Bunu yapmamızın nedeni ise pirincin içerisin de biliyorsunuz nişasta bulunur ve bu nişastaları bu şekilde temizlemektir. Hatta pirinçleri ıslattığınız zaman suyun beyazlaştığını fark etmişsinizdir. İşte bu suyun beyaz olması tamamen nişasta ile alakalı bir durumdur.

Birkaç kere pirincin suyunu değiştirirseniz ama göreceksiniz ki su tamamen şeffaf hale gelecektir. Bu şekilde pirinç tamamen nişastadan arındırılmış olacaktır.

Pirinci ıslatacağınız zaman dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de suyun sıcaklığı oluyor. Bakın hanımlar kaynar dereceden bahsetmiyoruz sıcaklığın orta seviyede olması gerek. Yani parmağınızı suyun içerisine soktuğunuz zaman yakmayacak seviyede olmalıdır. Peki soğuk su ile pirinç ıslatılır mı ? Evet. Soğuk su ile de pirincinizi ıslatabilirsiniz. Ama hemen pişmesini istiyorsanız mutlaka soğuk su yerine sıcak su kullanmanızı öneririz.

Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pirinç pilavı yapacağınız zaman en önemli püf noktalar arasında şehriye yer alıyor. Çünkü sade yapmak yerine şehriyeli yaparsanız tadı daha lezzetli olacaktır. Mesela pirincin tadında eksiklik olduğu zaman eklediğiniz şehriye sayesinde bu eksiklik kapanır. İlk defa pirinç pilavı yapacaksanız bence şehriyeli yapmanızı tavsiye ederiz.
  • Pirinç pilavı yapacağınız zaman kullanacağınız yağ da önemlidir. Bu yağ damak tadınıza göre farklılık gösterir fakat en ideal yağ tereyağıdır. mümkün olduğunca yağ olarak tereyağı kullanın ve pirinç pilavınızı bu şekilde daha lezzetli yapın.
  • Pirincin çok iyi bir şekilde kavrulması da lezzetli olması açısından çok önemlidir. Pirinçlerin şişkin olan bölgelerinin şeffaf hale gelmesi gerek ve bu şekilde kavrulduğunu kolayca anlayabilirsiniz.
  • Bir diğer önemli konu ise et bulyon koymaktır. Eliniz de varsa doğal olan et bulyon tercih edebilirsiniz. Çünkü et bulyon tuz oranını ciddi anlamda arttırmaktadır.
  • En son olarak pilavı yapacağınız zaman birkaç damla limon sıkın. Çünkü sıkacağınız limon sayesinde pilavınız hem parlak hem de iştah açıcı olarak görünecektir. Fakat 2 damladan fazla sıkmayınız.

Merhaba benim adım derya. Yaşım 19 ve üniversite 1 okumaktayım. Makale yazmayı çok sevdiğimden dolayı bilgituneli.com sitesine makale yazmaktayım. Arkadaşlarımla beraber sinemaya gitmeyi çok seviyorum ve en korktuğum hayvan köpektir.

Yazarın Profili