Kağıt Kek Kalıbına Yağ Sürülür mü ?
  1. Anasayfa
  2. Güncel Bilgiler

Kağıt Kek Kalıbına Yağ Sürülür mü ?

0

Kek kalıbını eğer kağıt olarak kullanacaksanız o zaman yağ sürmenize de bu durum da gerek olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü kek kalıbının yapısından dolayı kekiniz hiçbir şekilde yapışmaz.

Kağıt Kek Kalıbına Yağ Sürülür mü

Kağıt Kek Kalıbına Yağ Sürülür Mü?

Kağıt kek kalıpları genel olarak cup kek yapılacağı zaman tercih edilmektedir. Yani sizde her yerde birden fazla çeşidini de bulup temin edebilirsiniz. Şimdi bunun ne gibi avantajlar var diye soracak olursanız hemen yanıtlayalım. Aslında bakarsanız tek kişilik olan kalıplarda olduğundan tüketilmesi de çok rahat olmaktadır. Böyle olduğu için de sizi hem bulaşıktan kurtarıyor hem de sağlık açısından baktığımız zaman faydalı yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Kağıt kek kalıplarına baktığımız zaman inceden tutun kalına kadar birden fazla çeşidi vardır. Bu kağıt kek kalıbı aynı zaman da meffin kağıdı olarak da geçmektedir ve bu kalıbı kullandığınız zaman yağ kullanmanıza da gerek yok.

Fakat kek çok fazla kabaracağından dolayı fazla malzeme koymaktan da kaçının bence. Yoksa kalıptan ke taşma yapar ve parçalanır.

Kağıt Kek Kalıpları İle Diğer Kalıpların Farkı Nedir?

Kağıt kalıplar adından da anladığınız gibi malzemesi kağıttır ve bu yüzden diğer kek kalıbına göre sağlıklıdır. Kağıt kalıplar standart olduğu için diğer kalıplar gibi çok geniş ve büyük olmadığından işimizi bir hayli kolaylaştırmaktadır. Nasıl ?

Tek bir kalıbın içerisine koyduğumuz zaman kesme ve sunum yapma da uğraşırız değil mi ? Fakat bunda öyle bir sorun olmuyor. Aynı zaman da kullan at gibi bir özelliği olduğundan da bulaşık çıkmıyor. Yani kısacası kekinizi yapıyorsunuz ve tüketiyorsunuz bu kadar.

Diğer ke kalıbına baktığımız zaman işimizi kolaylaştıran kek kalıbı ise silikon kap oluyor. Ama tabi bu silikon kabın %100 silikondan olması gerekiyor. Bu kaplarda da yağ kullanmanıza pek gerek olmuyor. Silikonun kendi yapısından dolayı yapışma olmaz ve kekinizi rahat bir şekilde çıkartabilirsiniz. Aynı zaman da temizliği de dikkat ettiğiniz zaman uzun bir süre boyunca bu kek kalıbını kullanabilirsiniz.

Kek Kalıplarının Temizliği

Kağıt kek kalıbı değil de silikon ile metal olan kek kalıplarını bulaşık makineniz varsa onda yıkayabilirsiniz. Ama biz bunu tabi pek önermiyoruz. Çünkü kek kalıpları evet makine ile hemen yıkanıyor fakat ömrü fazla olmuyor. Sağlıklı kek kalıbı istiyorsanız ağartıcı olmayan deterjanlar ile elinizle yıkamanız daha sağlıklı olacaktır.

Merhabalar benim adım sevilay ve yaşım 20. Şuanda üniversite de bilgisayar mühendisliği okumaktayım ve boş zamanlarım da bilgituneli.com sitesine makale yazıyorum.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir