Bebeklerde Saç Uzatmanın Zararları Nelerdir ?
  1. Anasayfa
  2. Kadınca

Bebeklerde Saç Uzatmanın Zararları Nelerdir ?

0

Bebeklerde saç uzatmanın zararları hep merak edilmektedir. Bebekler farklı zamanlarda saç çıkar. Bebeklerin saç geliştirmesi için ortalama süre sekiz ile 12 ay arasında değişir. Bazı bebeklerin başlarında dört aya kadar birkaç saç teli olur, bazılarında ise büyüyene kadar hiç olmaz.

Bebeklerde Saç Uzatmanın Zararları Nelerdir

Genel olarak bebeklerde saç uzatmanın zararlı olabileceğine dair görüşlerin karşımıza çıktığı biliniyor. Bilindiği üzere saçın yapısı söz konusu olduğu zaman karşımıza ‘’keratin’’ maddesi çıkmaktadır. Bu protein üretilmesi için insan bedeni herhangi bir vitamine ihtiyaç duymaz.

Dolayısıyla bu bilgiden hareketle; saç uzatmanın çocuk gelişiminde olumsuz bir rol oynamadığını rahatlıkla ifade edebiliriz.

Erkek bebeklerde saç uzatmak zararlımı? Çocuğunuzun saç derisiyle ilgili herhangi bir biti veya başka sorunu yoksa, saçını uzatmanın gerçek bir zararı yoktur. Bu gerçekten sadece kişisel tercihinize ve en iyi göründüğünü düşündüğünüz şeye bağlıdır.

Bebekler tipik olarak tam bir saç başı ile doğarlar. Saç derisi, lanugo adı verilen yumuşak, ince tüylerle kaplıdır. Bu saç genellikle yaşamın ilk birkaç haftasında dökülür. Sonrasında kalıcı saç kökleri çıkmaya başlar. Bebeklerde saç büyümesi her yaşta ortaya çıkabilir.

Bir de kimi zaman yeni doğan bebeklerde aşırı saç büyümesi de olmaktadır. Burada hormonal dengesizliklerin etkili olduğunu ifade edebiliriz. Kimi zaman genetik etkiler de bu erken dönemde aşırı saç büyümesini tetiklediğini ifade edebiliriz.

Adın dilay ve 25 yaşındayım. Küçük yaşımdan beri bilgisayara ilgim çok olduğundan dolayı site işleriyle uğraşmayı seviyorum. Makale yazmada da uzman olduğumdan dolayı boş zamanlarımı bu şekilde değerlendiriyorum.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir