Yapışkan Bant Artıkları Nasıl Temizlenir ?
  1. Anasayfa
  2. Güncel Bilgiler

Yapışkan Bant Artıkları Nasıl Temizlenir ?

0

Yapışkan bantlar, günümüzde kullandığımız ve işimize yarayan gereçlerden biridir. Yapışkan bantlar ile ilgili olarak, yapışkan bant artıkları nasıl temizlenir? Sorusu sıkça sorulmakta ve merak edilmekle birlikte, bant artıklarını temizleme yollarını derledik.

Yapışkan Bant Artıkları Nasıl Temizlenir

Bant Artıklarını Temizleme Yöntemleri

Özellikle ofis çalışanları için bant, olmaz ise olmaz gereçlerden bir tanesidir. Bantlar, günlük kullanımda genelde; ofis, okul, anaokulu, üniversiteler ve iş yerleri gibi alanlarda kullanılmaktadır. Bantların kullanılmaya ihtiyaç duyulduğu bir diğer yer ise, evlerdir.

Evlerde gerek tablolar, gerek ise posterler için, bantlar oldukça iş gören gereçlerden bir tanesidir. Bunun yanı sıra bantların, çıkarıldıkları yerlerden sonra, artıkları donup kalmaktadır. Bant artıkları ile ilgili sıkça sorulan bir soru olan yapışkan bant artıkları nasıl temizlenir? Sorusunun cevabını ise, şu şekilde belirtebiliriz;

  • Ilık suya ıslanmış bir bez yardımı ile
  • Deterjan yardımı ile
  • Sivri uçlu bir alet yardımı ile
  • Buhar yardımı ile

Sıraladığımız yöntemlerle birlikte, yapışkan bantlardan kalan artıkları temizlemek artık çok kolay. Yapışkan bantların artıkları, özellikle tablo ve posterlerin arkalarında, sıkça görülmekte ve çıkarılmaya çalışılmakta. Bu gibi durumlarda en etkili olan yöntem, el bezi yardımı ile birlikte, kalıntıların çıkarılmasıdır.

Kalıntıların çıkarılmasında, bezin ılık suda bekletilmiş olması gerekmektedir. Soğuk su, bant kalıntılarının, daha fazla yayılmasını ve çıkarılamaz olmasını sağlamaktadır. Ilık suya, bir çay kaşığı kadar deterjan damlatılması da, işlemi hızlandıracaktır.

Adım Erman ve 23 yaşındayım. Açıktan hem üniversite okuyorum hem de boş zamanlarım da makale yazıyorum. Kitap okumayı aşırı çok severim ve arkadaşlarımla bir şeyler yapmaya bayılırım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir