Çamaşır Makinesi Lastiği Nasıl Temizlenir ?
  1. Anasayfa
  2. Güncel Bilgiler

Çamaşır Makinesi Lastiği Nasıl Temizlenir ?

0

Çamaşır makinesi de aynı bulaşık makinesinde olduğu gibi hayatımızı son derece de kolaylaştıran ev aletlerinden birisidir. Sürekli olarak kullanılan bir eşya kesinlikle hem çabucak kirlenir hem de doğru bir şekilde temizlenmediği zaman çabuk eskime yapar. Bizde bu yazımızda çamaşır makinesinin lastiği nasıl temizlenir ? bu konu hakkında birkaç tüyo vermek istedik.

Çamaşır Makinesi Lastiği Nasıl Temizlenir

Çamaşır Makinesi Lastiği Nasıl Temizlenir?

Çamaşır makinesin de bulunan lastik biliyorsunuz ki makinenin kapağının kapatılmasını sağlamaktadır ve bu lastiğin özellikle sürekli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Yoksa içi kirle dolar ve buda ister istemez makinenize ciddi zararlar verebilir. Bunun için belli aralıklarla makinenizin temizliğini mutlaka yapmanız gerekmektedir.

Beyaz eşya temizliği yapılacağı zaman eğer kimyasal maddeler kullanarak temizlik yaparsanız bu hem size hem zarar verir hem de çamaşır makinenizin ömrünü kısaltır. Bu yüzden kimyasal maddeler kullanmak yerine sirkeli su yaparak temizleme yaparsanız sizin için daha sağlıklı olacağından eminiz. Tabi sadece çamaşır makinesi değil bulaşık makinesi, tost makinesi, çay makinesi gibi eşyaları temizlerken de sirkeli su tercih edin.

Çamaşır Makinesinin Lastiğini Değiştirmek

Belli bir zaman sonra çamaşır makinesinin lastiği yıpranır ve bu yüzden değiştirilmesi gerekmektedir. Yoksa su sızıntıları ile karşılaşabilirsiniz. Bu işlemi sizler de evinizde yapabilirsiniz ama yapamıyorsanız servise haber verip onların değiştirmesini sağlayabilirsiniz tabi.

Beyaz Eşyaları Temizlerken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

  • Beyaz eşya temizliği yapacağınız zaman mutlaka doğal karışımlar tercih edin. Özellikle iç veya dış kısımları doğal yolla temizlemek son derece önemlidir. Bunun için de sirkeli su tavsiye ediyoruz.
  • Beyaz eşyalarınızı temizleyeceğiniz zaman tel ya da kesici aletler kullanmayınız. Bu aletler direkt olarak eşyalarınıza ciddi anlam da zarar verecektir.
  • Makinenizi belli aralıklarla temizlemeye özen gösterin. Zamanında temizlerseniz herhangi bir kalıcı leke ile karşılaşmazsınız.
  • Beyaz eşyaların ömrü her zaman uzun olur ve dayanıklı olsa bile 2 ya da 3 yılda bir genel bakımını yaptırmanız gerek. Çamaşır makinesin de hortumların , buzdolabında soğutucu mekanizmasının kontrolü mutlaka yapılmalıdır.

Adım yeşim ve 32 yaşında evliyim 1 çocuk annesiyim. Evde boş kaldığım zamanlarda ek gelir olsun diye bilgituneli.com sitesine makale yazıyorum. Gezmeyi çok severim ve en korktuğum hayvan ise yılandır.

Yazarın Profili