Çiçeklere Ne Zaman Su Verilmeli ? Saksı Çiçekleri Kaç Günde Bir Sulanmalı
  1. Anasayfa
  2. Güncel Bilgiler

Çiçeklere Ne Zaman Su Verilmeli ? Saksı Çiçekleri Kaç Günde Bir Sulanmalı

0

Çiçeklere Ne Zaman Su Verilmeli ?

Bazı kadınlar çiçekleri o kadar çok sever ki balkonunda olsun veya bahçesinde gözü gibi bakarlar. Fakat çiçeklerin daha canlı bir şekilde kalabilmesi için her zaman doğru sulama yapmaya dikkat etmeniz gerekiyor. Bizde bu konu hakkında netten araştırma yaptık ve çiçeklere ne zaman su verilmelidir ? bunu anlatacağız.

Çiçeklere Ne Zaman Su Verilmeli

Evinizde ister balkonunuzda isterseniz de bahçelerinizde tercih ettiğiniz çiçeklerin bakımını yapacağınız zaman bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Çiçek bakımı yapacağınız zaman ise toprak kalitesi ve suyun kalitesi en önemli etkenlerden birisidir. Bitki yetiştirme yapanların en çok yapmış olduğunu hatalar arasında sulama geliyor. Çünkü bitkiyi biliyorsunuz ki su büyütür ve bu yüzden hem toprağa hem de suya özen göstermelisiniz. Çiçek bakımı yaptığınız zaman eğer yeterli olan zaman içerisinde su vermezseniz o zaman bitkiniz de solmalar başlar ve büyüme hızı yavaşlar. Eğer tam zamanında verirseniz o zaman çiçekleriniz daha canlı olur ve güzel bir şekilde büyürler.

ÇİÇEKLER NASIL SULANMALI ?

  • Bakmış olduğunuz çiçeklere doğru su vermek için ne zaman ihtiyacını olduğunu doğru bir şekilde belirlemeniz gerekiyor.
  • Çiçeklerinizin ne zamana suya ihtiyacı olduğunu anlamak için bazı aletler bulunur. Bu alette ( Tansiyometre ) oluyor.
  • Bitki yetiştirme yapacağınız zaman seçeceğiniz saksı ile saksının iyi bir drenaj bölümü olması en önemli konulardan birisidir.
çiçekler ne zaman sulanır
  • Saksıya ekeceğiniz çiçeğin her zaman kök kısmını çok iyi sulaması gerekiyor ve yaklaşık olarak 300 ml suyla sulaması en doğrusudur.
  • Vereceğiniz su miktarı ile sıklığı saksının büyüklüğüne ve aynı zaman da rengine , bulunmuş olduğu kök ortamına göre de farklılık göstermektedir.
  • Çiçek yetiştirme yapacağınız zaman en önemli faktörler arasında hava şartları yer alıyor
çiçekler kaç günde bir sulanmalı
  • Ev ortamında çiçek bakacaksanız ve havalar sıcak ise o zaman çiçekler daha fazla suya ihtiyaç duymaktadır.
  • Kış mevsiminde ise havalar biliyorsunuz çok soğuk olur ve bu yüzden az suya ihtiyaç duyar çiçekler. Eğer eviniz de doğal gazlı ise evde çiçek bakıyorsanız o zaman hava kuru olduğundan bazı çiçeklerinizi yaz mevsimindeki gibi sulamanız gerekiyor.
saksı çiçekleri ne zaman sulanmalı

ÇİÇEKLER SU VERMEDEN NE KADAR SÜRE DAYANIR ?

  • Evde çiçek yetiştirme yapacaksanız o zaman en doğru yöntemler yaz aylarında her gün ve kış aylarında ise gün aşırı olacak şekilde parmağınızı 1.5 cm kadar kök kısmına batırın ve daha sonra nem durumunu kontrol edin. Eğer 1.5 cm geçirse ve ucu kuru ise o zaman bitkiyi sulayınız.
  • Sulama yapacağınız zaman bitkileri her zaman sabahları sulayın. Çünkü bitki en çok sabahları gelişir.
ofis çiçekleri nasıl sulanır

Adım Erman ve 23 yaşındayım. Açıktan hem üniversite okuyorum hem de boş zamanlarım da makale yazıyorum. Kitap okumayı aşırı çok severim ve arkadaşlarımla bir şeyler yapmaya bayılırım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir