Künefe Peyniri Bimde Var mı ?
  1. Anasayfa
  2. Güncel Bilgiler

Künefe Peyniri Bimde Var mı ?

0

Künefe peyniri diye bir peynir arıyorsanız bunu bulmanız pek mümkün değildir. Çünkü genel olarak künefe için tercih edilen peynir tuzsuz peynir oluyor ve buda daha çok hanımlar dil peyniri veya mozzarella olarak tercih edilmektedir. Dil peyniri ile mozzarella peynirini künefe peyniri adı altında bulmanız daha kolaydır.

Künefe Peyniri Bimde Var mı

Künefe Peyniri Bimde Var Mı?

Yukarıda da anlatmış olduğumuz gibi siz bir markete giderseniz künefe peyniri derseniz kimse anlamaz ve bunu bulmanız son derece zordur. Çünkü künefe yapımında tercih edilen peynir mozzarella peyniri veya dil peyniri olmaktadır. Burada önemli olan kısım kullanacağınız peynirin tuzsuz olmasıdır. Çünkü tatlı yapımında kullanacağımızdan dolayı peynir tuzlu olursa işimiz epey zor olur değil mi ?

Her markette dil peynirini veya mozzarella peynirini bulmanız kolaydır. Yine aynı şekilde bu peynirleri BİM marketinde bulup satın alabilirsiniz. Ama dil peynirini genel olarak büyük şarküteriye sahip olan marketlerde bulabilirsiniz , bazı marketlerde dil peyniri yoktur.

Günümüze baktığımız zaman her gıda artık evde kolay bir şekilde yapılıyor ve marketlerde ise dondurulmuş hali olarak satılmaktadır. Künefe de bu gıdalar içerisin de yer alır. Künefe için hazır olarak marketten alıyorsanız o zaman paketini açıp fırına atıp hazırlamanız yeterli olacaktır.

Özellikle bazı durumlarda aniden evimize gelen misafirlerin önüne tatlı koymak için pratik gıdalardan birisi de künefe olabiliyor. Tabi ne olursa olsun bu tarz hazır ürünleri de kullanacağınız zaman çok dikkatli olmanız da fayda vardır.

Adın dilay ve 25 yaşındayım. Küçük yaşımdan beri bilgisayara ilgim çok olduğundan dolayı site işleriyle uğraşmayı seviyorum. Makale yazmada da uzman olduğumdan dolayı boş zamanlarımı bu şekilde değerlendiriyorum.

Yazarın Profili