Tür Bakımından Sözcük Ne Demek?
Türk bakımından sözcük dediğimiz zaman arkadaşlar bu cümle içerisin de geçmiş olan hem sıfatlara hem de zamirlere denmektedir. Yani şöyle anlatacak olursak eğer sözcük incelenir ve türe göre yapılır. Sözcük türü incelendiği zaman hangi sözcük kullanıldıysa onun fiil , edat ya da isim olduğunu ortaya çıkmaktadır.

Kökünün Türü Bakımından Ne Demek?
Bir sözcük inceleneceği zaman mutlaka ilk olarak köküne bakılması gerekmektedir ve daha sonra türü incelenir. Kök nedir ? diye soracak olursanız onu da hemen cevaplayalım. Bir sözcüğün hem yalın hem de ufak parçasıdır ve bir kelimenin ise çekim ile yapım ekinden temizlenmiş haline nedir.
Sözcük Türleri Nelerdir?
Sözcük türleri 2 çeşide ayrılmaktadır. Bunlardan birisi isim soylu sözcükler , diğeri ise fiil soylu sözcüklerdir.
İsim soylu sözcükler
İsim soylu sözcükler 7 ye ayrılır. Bunlar şu şekildedir;
- Ünlem
- Bağlaç
- Edat
- Zarf
- Zamir
- Sıfat
- İsim
Ünlem: Hem heyecan hem sevinç hem acıma hem de korku gibi duygu ile düşünceleri belirleyen sözcüklerden birisidir. Ünlem aynı zaman da emir verilirken ve seslenilirken kullanılır. Bazı durumlar da ise doğada yer alan sesleri de yansıtmak amacı ile ünlümler kullanılır.
Bağlaç: Adından da anlaşıldığı üzere sözcükler sıralı bir şekilde birbirlerine bağlanır. Bu duruma örnek erecek olursak oysaki bile , mademki gibi.
Fiil soylu sözcükler
Fiil soylu sözcükler 2 ye ayrılır. Bunlar şu şekildedir;
- Fiilimsiler
- Fiiller
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ;