Sebze Doğrama Şekilleri Nelerdir ?
Kadınlar yemek yapacağı zaman en çok zorlandıkları konu sebzeleri nasıl doğrasam konusu oluyor ? Çünkü birden fazla sebze doğrama şekilleri vardır ve burada en önemli konu ise kendinize en uygun olanı seçip onu yapmanızdır. Fakat şöyle bir durum da sebze doğrama şekillerinde yemeğin iyi pişmesi de çok önemlidir. Bizler de şefler içerisinde en çok kullanılan sebze doğrama çeşitlerini sizlerle paylaştık.

Sebzeler genel olarak neme ve metale karşı çok dayanıksız olurlar. Böyle olunca hem lezzetlerinde hem de besin değerlerinde ise olumsuzluklar oluşmaya başlar. Mutfaklarda kullanmış olduğunuz sebzeleri ve yiyecekleri farklı yöntemler uygulayarak doğrama yapabilirsiniz. Doğrama çeşitlerini uygulayacağınız zaman bu yemekler de ve salata çeşitlerinde farklılık göstermektedir. Şimdi sizlerle paylaşacağımız doğrama çeşitlerinin hepsi de şefler tarafından en çok kullanılan yöntemlerdir.
SEBZE DOĞRAMA ÇEŞİTLERİ
FARE DİŞİ TEKNİĞİ (BRUNUAZ)
Arkadaşlar hem sebzelerinizi hem de yiyeceklerinizi Burunuaz yöntemi ile çok kolay bir şekilde doğramanız mümkündür. Hatta bu yöntem genel olarak et yemeklerinde , salatalar da ve sebze yemeklerinde daha çok tercih edilmektedir. Sebzelerinizi doğrayacağınız zaman ise hepsini aynı boyutta olmasına dikkat edin.

JÜLYEN
Şefler arasında en çok tercih edilen doğrama çeşitlerinden birisi de Jülyen yöntemidir. Bu doğrama şekli genel olarak uzun şeritler halinde doğranır ve kibrit çöpü kadar ince olmaktadır. Zaten resimde de gördüğünüz gibi ince bir şekilde kesme yapabilirsiniz. Bu yöntemi tüm sebzeler de rahatlıkla kullanabilirsiniz.


YARIM AY (PİYAZ) DOĞRAMA
Yarım Ay şeklinde yapılan bu doğrama yöntemi mutfaklarda en çok kullanılan doğrama çeşitlerinden birisidir. Örnek verecek olursak soğanı kesecekseniz ilk olarak soğanı ikiye bölün ve daha sonra düz olan tarafını tahtanın üzerine koyup yanlardan kesin.

KÜP DOĞRAMA
Küp doğrama yöntemi genel olarak sulu yemeklerde , çorbalarda ve börek yaparken en çok kullanılan yöntemlerden birisidir. Resimde de gördüğünüz gibi sebzeleri ince ve uzun bir şekilde doğramanız gerekiyor. Daha sonra çubuk şekline gelecektir.
